Organizovana donatorska večera - OPRE ROMA SRBIJA OPRE ROMA SRBIJA

Organizovana donatorska večera

  • Autor: ORS
  • Datum: 03 Feb 2020
  • Podeli:
  • Podeli:
  • Podeli:

Traži

3.2.2020. - Bujanovac  

Građanski pokret “Opre Roma Srbija” u saradnji sa opštinom Bujanovac je u ponedeljak, 3. februara 2020. godine u prostorijama restorana “Rozafa” u Bujanovcu organizovao donatorsku večeru u cilju prikupljanja sredstava za izgradnju dve kuće romskim porodicama. Podsećamo, 18.1.2020. u požaru su bez krova nad glavom ostale dve romske porodice iz Bujanovca.  Donatorskoj večeri je prisustvovalo više od 80 ljudi među kojima su bili predstavnici opštine na čelu sa predsednikom opštine Bujanovac gospodinom Šaipom Kamberijem, predstavnici privatnog sektora među kojima su bili preduzetnici iz južnog dela Srbije i predstavnici verske zajednice u Bujanovcu.  

Rezultat donatorske večere: 

- Opština je potvrdila javno da će kuće besplatno priključiti na kanalizacionu i vodovodnu mrežu. 

- Opština se obavezala da će osloboditi taksi za legalizaciju objekata obe porodice. 

- Opština se obavezala da će donirati minimalno 120.000rsd u fond za izgradnju kuća (ova cifra može da poraste u zavisnosti od odluke opštinskog odbora)  - Prikupljena novčana donacija na ovom skupu iznosi: 1545 EUR. 

- Prikupljena robna donacija privatnog sektora na ovom skupu 6 PVC prozora, 4 PVC vrata (ulazna i sobna).  

Opre Roma Srbija će i u budućnosti nastojati da se u rešavanje problema i borbu za napredak društva uključujući predstavnike javnog, privatnog i civilnog sektora.  

OPRE ROMA!  

Za dodatne informacije možete se obratiti na email: info@opreromasrbija.rs