Bilten - Decembar 2020 - OPRE ROMA SRBIJA OPRE ROMA SRBIJA

Bilten - Decembar 2020

  • Autor: ORS
  • Datum: 02 Jan 2021
  • Podeli:
  • Podeli:
  • Podeli:

Traži

DOK DRUGI TRAŽE DA ZAJEDNICA SLUŠA, MI SLU ŠAMO NA ŠU ZAJEDNICU!

U prethodnom periodu smo u kontaktu bili sa 48 opština, a dijaloge održali u 30 lokacija. Naš unutrašnji dijalog, dogovori oko prioriteta i kolektivne akcije su najvažnije za sve nas i od toga ORS nikad neće odustati. Dokle god postoji naš pokret, postojaće i dijalog sa našim ljudima i zajedničko delovanje.

PRIHVAĆENA INICIJATIVA NAŠEG POKRETA DA SE DŽEJ RAMADANOVSKI SAHRANI U ALEJI ZASLUŽNIH GRAĐANA

 Opre Roma Srbija (ORS) je poslao dopis gradonačelniku grada Beograda sa molbom da se Džej Ramadanovski sahrani u aleji zaslužnih građana. Inicijativa je prihvaćena i Džej je sahranjen u Aleji zaslužnih građana u petak, 11. decembra 2020. godine.

Članovi na Šeg pokreta su govorili o inicijativi na televizijama  PRVA i NOVA S.

SRUŠILI BI MI KUĆU DA NIJE BILO MOG PSA!

Pet domaćinstava porodice Tatari živi na placu koji su kupili pre više od četiri decenije, a problemi su počeli 1993. godine, kada je Vodoprivredno društvo “Šajkaška”pokrenulo spor na Osnovnom sudu protiv Tefika Tatarija, koji je on izgubio. Tatarijevi tvrde da su presude donete na osnovu nezakonite preparcelizacije koju je uradio službenik “Šajkaške, a posle i sudski veštak. Borba se nastavlja.

Povodom akcije:  16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama; prikazujemo vam aktivistkinje pokreta Opre Roma Srbija koje svakodnevno, godinama rade na organizovanju svoje zajednice.