Bilten - Jun 2021 - OPRE ROMA SRBIJA OPRE ROMA SRBIJA

Bilten - Jun 2021

  • Autor: ORS
  • Datum: 07 Jul 2021
  • Podeli:
  • Podeli:
  • Podeli:

Traži

NASTAVLJENA DODELA TABLET RAČUNARA

ORS je dodelio tablet računare u još četiri osnovne škole od ukupno osam škola uključenih u projektu „Podrška učenicima romske nacionalnosti u prevazilaženju posledica pandemije COVID-19 u obrazovanju”. Dodele su organizovane u osnovnoj školi „Branko Radičević“ iz Vladičinog Hana, osnovnoj školi „ Jožef Atila“ iz Bogojeva, osnovna školi „Vuk Karadžić“ iz Pirota, i osnovnoj školi „Sveti Sava“ iz Bora.

Naš Stevica Nikolić je gostovao u emisiji Razglednice, na RTV1 gde je pričao o programu #Barvalipe koji naš pokret sprovodi u saradnji sa Nacionalnom akademijom za javnu upravu sa ciljem unapređenja položaja i pospešivanja zapošljivosti Roma i Romkinja u našoj zemlji.

OTVOREN JE DRUGI CIKLUS PRIJAVA ZA PROGRAM OBUKE ZA RAD U JAVNOJ UPRAVI!
ORS započinje sa procesom prikupljanja prijava za 2. ciklus našeg najambicioznijeg programa u Srbiji - program obuke za rad u javnoj upravi. Drugi ciklus je započeo 19. juna ove godine i biče otvoren do 11.jula 2021. Budi zaposlen u državnoj upravi, vrši zadatke rukovođenja i upravljanja u najrelevantnijim institucijama javnog sektora! Link za prijavu pronađite na našoj Fejsbuk stranici!

PROTEST ISPRED ČEŠKE AMBASADE u beogradu: ROMI NEĆE DA ĆUTE!

Pokret Opre Roma Srbija je u utorak, 29. juna organizovao prvi u nizu protesta zbog smrti Stanislava Tomaša, Roma iz Češke Republike koji je 19. juna 2021. ubijen od strane policije u češkom gradu Teplice. Opre Roma Srbija je sa okupljenim ljudima predala svoje zahteve ambasadi Češke Republike u Beogradu.

Protesti su se nastavili i u drugim gradovima u Srbiji.